Home“ е документарен филм за планетата Земја. Во него на многу сликовит начин се прикажани последиците од човековото дивеење низ светот, во последниве 50-тина години. Ми се допаѓа тоа што филмот е ослободен од потребата да се создава светска паника и повикува на активно користење на нашите умови.

Би ви препорачал на сите, да го погледнете. Филмот е во целост достапен на YouTube, а можете да го погледнете и на официјалниот веб сајт (што му доаѓа исто…). И конечно, доколку сметате дека има потреба, дајте ѝ поддршка на фондацијата што стои зад филмот – „GoodPlanet“, со зачленување во нејзината група на Facebook, на пример…