Он.нет ги има хостирано сите епизоди од серијата „Досие Скопје“ и тие се достапни за гледање, но нивниот видео плеер е нетипичен, па доколку сакате да преземете било која од епизодите, со помош на некој додатокот за Firefox – на пример: DownloadHelper, нема да можете. Сепак, со помош на Firebug можете да ги дознаете сите потребни информации и самите да ги составите директните врски до видеата што Он.нет ви овозможува да ги гледате преку нивниот плеер.

Во продолжение ги наведувам трајните врски (се надевам, такви и ќе останат) до епизодите. Со клик на било која врска, веднаш започнувате со преземање.

Врска до оригиналната XML датотека.

Претпоставувам дека врскиве веќе одамна ги има по други блогови/форуми/портали… сепак, еве ги и на Паблишер. Пријатно гледање. :)