Како одминува времето, така сè повеќе слушаме за нови испади на нашата несреќна владеачка гарнитура. А и сигурен сум дека, како ќе наближува крајот на нивното владеење, така и притисокот сè повеќе ќе расте.

Реџо Муслиоски Косоврасти

За мене е сосема оправдана загриженоста на жителите на жителите на селото Косоврасти. Не е воопшто тешко да се претпостави дека, зад фамозните испитувања што Владата „добродушно“ и самоиницијативно ги финансира, би можело да стојат нечии бизнис интереси. Впрочем, изненадување би било, такви интереси да нема.

Би сакал да искажам јавна поддршка за жителите на селото Косоврасти и јавно да го пофалам г-динот Реџо Муслиоски за својата храброст, во интервјуто за телевизијата А1, да ѝ се обрати на власта на достоинствен и граѓански начин. Дозволете и популарно да заклучам – Реџо Муслиоски е #mkwin!

Доколку не сте запознаени со проблемот со којшто се соочуваат жителите на дебарското село Косоврасти, информирајте се преку следниве неколку врски.

Инаку, бидејќи МТВ „е сервис на граѓаните“, а не сервис на власта, според МТВ настанот со Косоврасти не се случил и проблемот не постои.

Тешко на вас, ако единствените вести што ги гледате во текот на денот, се оние на МТВ.