A1 на Интернет е #mkfail затоа што:

 • често објавува вести што содржат неточни информации;
 • често објавува вести што се шпекулации;
 • често објавува нелекторирани текстови, со печатни грешки дури и во ударните наслови;
 • користи Windows Media Player за видео прилозите од вестите;
 • не нуди можност за прегледување на емисии од сопствената продукција (освен за Студио 2 и дебатите од вестите);
 • презентира текстуални информации во облик на слики (на пример програмата за A2 телевизија);

Алфа на Интернет е #mkfail затоа што:

 • има веб-сајт со многу лоша оптимизација;
 • при прегледување на вгнездените видео прилози, интернет прелистувачот може во целост да ви се закочи; прегледувањето на вгнездените видео прилози е толку споро што по првите неколку секунди видео клиповите се претвораат во слајд-шоу; сите видео клипови на веб-сајтот на Алфа се вчитуваат веднаш, без да се почека корисникот да ја иницира репродукцијата;
 • нуди можност за прегледување само на некои од изминатите емисии од сопствената продукција;

Сител на Интернет е #mkfail затоа што:

 • често објавува вести што содржат неточни информации;
 • често објавува вести што се шпекулации;
 • често објавува „колумни“ на автори што немаат елементарна култура;
 • промовира турбо-фолк, џигераши и се обидува да прави сензации од најголемите глупости во Македонија и во светот;
 • не нуди можност за прегледување на емисии од сопствената продукција.

Телма на Интернет е #mkfail затоа што:

 • има убедливо најнедоправен веб-сајт од сите ТВ медиуми (со исклучок на МТВ, но МТВ не е медиум, туку слуга);
 • не нуди можност за прегледување на сите емисии од сопствената продукција и покрај тоа што едни од најдобрите емисии во етерот се емитуваат токму на Телма;
 • не нуди можност за гледање видео исечоци од вестите, туку нуди единствен видео запис од 30-тина минути што не може да се премотува (додека целиот не биде вчитан).

Канал 5 на Интернет е #mkfail затоа што:

 • објавува вести што содржат неточни информации;
 • објавува вести што се шпекулации;
 • има еднодимензионален новинарски пристап;
 • дел од видео клипови на веб-сајтот на Канал 5 се вчитуваат веднаш, без да се почека корисникот да ја иницира репродукцијата;

МТВ на Интернет е #epicmkfail.