Вечерва во 18 часот и 42 минути на домашниот телефонски број, татко ми, примил повик од бројот 02 3095-948 и бил директно и недвосмислено прашуван за кој градоначалник во општина Бутел би гласал – претпоставувам на локалните избори догодина.

m-prospekt-ispituva-koj-za-kogo-ke-glasa-vo-butel

Пребарување за бројот 023095948 низ Македонските бели страници на Македонски Телеком

После првото следувало и второ прашање, кое татко ми побарал да му го повторат, по што младиот човек од другата страна почнал да се извинува и брзо го прекинал повикот.

Според белите страници на Македонски Телеком, бројот е во сопственост на М-Проспект ДОО од Скопје. Па ако во иднина добиете повик од овој број – 02 3095-948 – знајте што ве чека.

Повеќе информации за ова друштво на Интернет, јас, не можев да најдам.