написи : Македонија : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Размена на чек од Google Adsense

Доколку користите Google Adsense и имате добиено чек со одредена сума на пари, читајте, за да дознаете каква е банкарската процедура за размена на еден таков чек. Јас бев во Тутунска банка и еве што сè ми требаше да го комплетирам моето барање за размена на чек од Google Adsense: Потврда за примен чек за […]

Стари демократии

Денес дури и најстарите демократии на светот се глуви на потребата од промени. Секој пат кога ќе се појави отпор кон одредена т.н. реформа, се посегнува по пендраци и се врши јавно насилство над неистомислениците. Сепак, луѓето што протестираат се подготвени и пендраци да „кркаат“, зашто и покрај сè, сакаат да се чуе, тоа што […]

Косоврасти

Како одминува времето, така сè повеќе слушаме за нови испади на нашата несреќна владеачка гарнитура. А и сигурен сум дека, како ќе наближува крајот на нивното владеење, така и притисокот сè повеќе ќе расте. За мене е сосема оправдана загриженоста на жителите на жителите на селото Косоврасти. Не е воопшто тешко да се претпостави дека, […]

Драги македонски политичари,

Како еднаш не ви стане јасно дека опстанувањето на власт не мора да биде невозможна мисија? Тоа не мора да биде проследено со комплицирани тактики на кажување на лаги и манипулирање со јавното мислење. Опстанувањето на власт не мора да биде скандалозно и присилно. Едноставно е! Вие си ја работите својата работа чесно и одговорно, […]

Реконструкција на лого: Стопанска Банка

Подолго време се подготвувам да напишам нешто за логото на Стопанска Банка. Прво затоа што ми се допаѓа и второ затоа што сметам дека е навистина креативно. Но, да бидам попрецизен… Тоа што всушност ми се допаѓа е симболот што е создаден за ова лого и начинот на којшто е дојдено до него. На сликата […]

Петре, тротоарите Петре!

„Срам да им е“ на сите што плукаат по Петре Латиновски. Господ „ќе ги казни“ оти зборуваат „невистини“! „Господ гледа“! Петре „работи чесно“ и секогаш „излегува во пресрет“ на барањата на граѓаните. Ете, последниве 3 недели тротоарите ги копаат. Малку без врска што фати есен, ама „важно“ нешто се прави! Мизерија, Петре! Мизерија! Јас знам, […]

Стапалото на големиот човек

Последниве неколку денови ми е толку напорно да следам вести и толку многу ме револтира тоа што во моментов се случува на нашата т.н. политичка сцена, што добивам силни нагони да изнапишам сè на блогов и да го претворам во пикадо за „државници“, „патриоти“ и останати големци од народните маси. Едвај се воздржувам да направам […]