написи : Македонија : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Google Images на кирилица

Интересно! Претпоставувам дека ова ќе биде применето и за останатите сервиси.

Нете – те

ваљда = веројатно (Ваљда ќе дое. = Веројатно ќе дојде.) уствари = всушност (Уствари, он знае. = Всушност, тој знае.) тачно = точно (Тачно е, дека дојдоа. = Точно е, дека дојдоа.) зашто = зошто (Зашто не сакаш? = Зошто не сакаш?) не долази у обзир = не доаѓа во предвид (Ма, не долазиш у […]

Досие Скопје – преземање

Он.нет ги има хостирано сите епизоди од серијата „Досие Скопје“ и тие се достапни за гледање, но нивниот видео плеер е нетипичен, па доколку сакате да преземете било која од епизодите, со помош на некој додатокот за Firefox – на пример: DownloadHelper, нема да можете. Сепак, со помош на Firebug можете да ги дознаете сите […]

Moneybookers.com and money moves – in Macedonia

Ова го забележав денеска… Мислам дека конечно после многу долго време, сите имаме вистинска причина да се радуваме. Да се надеваме дека по Moneybookers и PayPal ќе го прошири својот бизнис наваму. Доколку ве интересира, погледнете колкави се трошоците за трансфер на средства со помош на Moneybookers. Ако има некој во Македонија што веќе го […]

Мајкл Џексон на некролог

Простете, но ова ми е смешно. :) Во денешен „Дневник“…

Конкурс „Браќа Манаки“

Земав учество на конкурсот „за изработка на идејно и изведбено решение за дизајн и изработка на визуелниот изглед на фестивалскиот плакат, каталог и останати пропратни рекламни материјали поврзани со фестивалот“ Браќа Манаки.

Хромофобија

Мислев да напишам многу повеќе за моменталнава ситуација во нашата Република, но подоцна целосно изгубив интерес од едноставна причина што сметам дека во моментов е многу тешко да се пренесе порака без да биде погрешно сфатена.