написи : Македонија : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Call & Surf Comfort+ со брзина од 10Mbps

Тоа што пред некое време го претпоставував, од денеска е и реалност.

Расипани вентилите

Нешто чудно се случува со интернетот на Телеком. Барем кај мене.

Исто

Што прават другите луѓе во оваа држава? Дали читаат книги? Дали гледаат филмови? Дали работат на сопствената едукација?

bimilk го користи „Ubuntu фонт“

Не знам како во пракса е изводливо да се испочитува лиценцата под која е објавен овој фонт, но мислам дека најдов најмалку 3 услови, што со објавувањето на оваа реклама се прекршени.

МySpace не нè фиромизира повеќе

Претпоставувам дека и ова е дело на Владата на Република Македонија. Стабилна економија, сериозни институции, респект по социјалните мрежи, задоволни граѓани! ;-)

Макфест го има Leopard во позадина

Не знам дали е од невнимание или од неупатеност, ама боде очи. Баш би сакал да знам под која лиценца Apple ја има објавено позадинава и дали всушност ова што го прави Макфест е легално. Aurora на Flickr

Pidgin 2.5 FTW

Денес е објавена нова верзија од Pidgin. Pidgin 2.5 е едно од најзначајните изданија досега. Доаѓа со долга листа на подобрувања и неколку долго очекувани карактеристики. Со Pidgin 2.5 добивме: поддршка за офлајн пораки во MSN менаџер за смешковци (а со тоа и можност за додавање и употребување смешковци по избор) автоматско намалување на огромни […]