написи : Македонија : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Избори 2011: честитка

Ви честитам уште 4 години перење на мозоци и тапкање во место.

Поглед однатре: подигнување на лични карти

И понатаму, гужва, нељубезна државна администрација, неред, бесознание, закочени компјутерски системи, спроведување на кандидати преку ред, виртуелни кандидати на листата за чекање… Се чека за да ве спроведат, се чека за да прашате, се чека за да почнат да ви ја бараат личната карта и додека да ви ја најдат. Помалку од 40 минути не […]

Гласам за балонче: постер за конкурсот „Зошто гласам?“

„Гласам за балонче“ е мојот постер за конкурсот „Зошто гласам?“. Ако ви се допаѓа, би ви бил многу благодарен доколку гласате за него со „лајк“ на Facebook. Задолжително погледнете ги и другите дизајни, зашто има навистина интересни идеи. Но, има и такви што се заникаде. Вообичаено за гласање спроведено преку Facebook, некои од тие дизајни […]

Поскапи такси-услуги со попуст

Последното поскапување на такси превозот навистина нема никаква смисла. Која е целта на продавање на поскап такси превоз, кога најголем дел од такси-компаниите даваат некаков си попуст на конечната цена? Вечерва двапати се возев со такси и двапати, крајната цена на превозот беше намалена за одреден процент. На крајот, конечната сума за превозот до дома, […]

Низок притисок во напната атмосфера

Населението од повисоките делови на Радишани (во кое спаѓам и јас), со години има проблем со водоснабдувањето, во текот на пролетните и летните месеци од годината. Штом ќе „пукне“ сонце, населението од подолните делови на населбата, добива речиси континуиран нагон да си игра со водата за пиење со која располага. Се вадат ниви, се мијат […]

Како се краде на бензинската на Макпетрол на Бутелска

Неколку пати по ред сум забележал дека, кога дополнувам гориво на бензинската пумпа на Макпетрол на улица Бутелска (бензинска пумпа бр. 64), упорно ми ставаат гориво за неколку денари помалку од тоа што го плаќам. Денес, платив и дополнителни 50 дени повеќе од вообичаено. Дополнувам гориво за 2.000 денари, вработеното лице ми става гориво за […]

М’рсул на сликање

Тууу… што народ! :/ Одам да се сликам за лична карта, седнувам на столчето за сликање, случајно допирам еден страничен дел од столчето и верувале или не закачувам на нечиј ТАЗЕ ИЗВАДЕН, СÈ УШТЕ ВЛАЖЕН, М’РСУЛ!