написи : Македонија : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Bei the Fish, Каролина, Danndy и јас

Да имав повеќе време, повеќе ќе напишев, но немам… па само на кратко. Мислам дека и ова е премногу, ама ајде… Bei the Fish направиле нова песна со Каролина. Супер! Извесен Danndy – denibozinovski направил видео клип што содржи сцени од повеќе филмови и реклами и се разбира, не е официјален видео спот за песната. […]

Цензурата на МВР не му помага никому

Цензурирањето на говорот на омраза, не го оневозможува неговото постоење! Што е важно дали ќе бидат избришани проблематичните пораки, кога свеста на луѓето што ги напишале, ќе остане иста? Спречувањето на говор на омраза на Интернет, е однапред изгубена битка. Проблемот, се разбира, е многу, многу поголем, зашто подразбира иницирање на промени во свеста на […]

Судот не знаеше за бременоста на притвореничката

Не можам да разберам, од каде доаѓа леснотијата со која државните институции се правдаат за своите катастрофални грешки во работењето. Вие, да не сте полуделе? Последната голема глупост е: Основен суд: Судот не знаеше за бременоста на притвореничката Се чини дека за судот сè е во ред, додека не се искомплицираат работите. Па, потоа тој […]

Центар на моќ = корупција

Луѓе, централизирањето на моќта и властта секогаш резултира со корупција. Колку е помал бројот на лица што носат определени, да ги наречеме, важни одлуки, толку се поголеми шансите да се влијае на носењето на тие одлуки. Ако јас, Петко и Станко раководиме со Управата за јавни приходи и дојде Вангел – сопственик на обложувалница, да […]

EVN Macedonia едвај го спаси Радишани од Ѓоко

Толку често почнавме да снемуваме струја во Радишани, што едноставно не можам да постигнам да напишам за секое ново искуство. Гледам дека ниеден медиум го нема покриено настанот за којшто ќе ви раскажувам, па затоа и ќе си земам за слобода да заземам сензационалистички пристап, како што обично знаат да направат про и анти-владините медиуми […]

Граѓански револт

Граѓански револт од изјавите на Заев. Брееј… мајката! А, јас пак мислев, ќе чуеме за граѓански револт кон постојаните зголемувања на цените на прехрамбените производи, горивата, електричната енергија, кон постојаното намалување на животниот стандард и осиромашување на масите, кон зголемувањето на невработеноста, кон заспаноста на властите, кон национализмот, кон нетолеранцијата, кон апатијата, кон загубените вредности, […]

Бесплатни слогани за EVN Macedonia

Ја користам оваа прилика да Ве известам дека и по 16 часа без електрична енергија, ние граѓаните од населба Радишани сме живи и здрави. Би сакал да упатам голема благодарност до EVN Macedonia што сè почесто нè уверува и преку реални примери ни покажува дека упорноста во животот се исплати. За возврат, би сакал да […]