написи : музика : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Новиот Last.fm е онлајн

Додека да бидат решени моменталните проблеми со серверите, да ја искористам приликата да известам дека новиот Last.fm е активен. Заради проблемите со серверите, сајтот се отвора со намалена динамика… Се очекува проблемите наскоро да бидат надминати.

Фолтин @ МНТ Летна сцена 10.07.2008

Одличен настап! Одлична забава! Фолтин се сè подобри во тоа што го прават. Еве ја и мојата скромна галерија…

Blues & Soul Festival (Скопско Лето ’08)

Со оглед на тоа што претходно немам посетувано вакви настани, не можам да ја направам разликата помеѓу годинешното и изданијата на Blues & Soul Festival од изминатите години, но затоа пак можам да ги разликувам двете одделни вечери во кои се одржаа планираните настапи од Blues & Soul Festival 2008. Втората вечер беше во целина […]

Новиот Last.fm

Last.fm се менува. Во фаза на тестирање е нова бета верзија од сервисот со прилично драстични новини во секој поглед. Еве две слики од екран, како поткрепа на муабетов. Првата ја претставува основната (почетната) страница (Last.fm: Home), додека втората е приказ на страницата за кориснички профил на Last.fm (Last.fm: корисничко_име). Интересно е да се види […]

Top of my pops

Сè ми се собра: Portishead – Nylon Smile The Rolling Stones – Paint It Black Edith Piaf – Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves) Джаз оркестр Эдди Рознера – Очи черные Dmitri Dmitriyevich Shostakovich – Waltz 2 (from Jazz Suite) The Coasters – Down In Mexico Pink Floyd – Interstellar Overdrive Beirut – Nantes Belle and […]

Диши

Три многу различни песни, со исти имиња. Или тоа би му дошло како дишење на три различни начини. :-) Depeche Mode – Breathe (Exciter, 2001) во живо I heard a rumour They travel far You know what its like The way people are They talk and they talk Though they dont understand Theyll whisper and […]

Kitsuné

Kitsuné Maison, Vol. 3 Далеку од ново, но навистина компактно и модерно. Еден од ретките постари албуми (година 2006), што ги слушам во последно време. И конечно мојот личен фаворит – 14. The Whitest Boy Alive – Done With You (ужасно ме потсетува на некои песни на Pink Floyd) Еве и еден видео запис од […]