написи : музика : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Што е Rosegarden?

Rosegarden е единствениот Cubase еквивалент за Linux. Rosegarden е професионален аудио и MIDI секвенцер, аранжер и општо-наменски аудио композитор и едитор. Постои одамна т.е. некаде од 2002 – 2003 година и до денес има стигнато до верзијата 1.5, што беше објавена на 7-ми февруари 2007 год. Во декември 2006 година, Rosegarden беше Проект на месецот […]

GOTYE

„Gotye е многу нешта за многу луѓе и во исто време, многу нешта на само една личност (на самиот себе си, на пример), иако многупати може да биде малку нештa, за малку луѓе. Одеднаш. Понекогаш, тој може да значи нешто за некоја личност… или луѓе, (а сите знаеме дека можно е да излажеш некои луѓе, […]