написи : позадина : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Ubuntu 2.0 на македонски

Еве ја и локализираната верзија од мојата претходна позадина за Ubuntu. Се надевам дека ќе биде од корист. Во моментов работам на кирилична верзија од официјалниот фонт на Ubuntu, па за некој ден и тоа ќе следува…

Ubuntu 2.0

Уште една прилично едноставна и чиста позадина за работна околина на тема Ubuntu. Убаво стои. Па пробајте ја… :) Во меѓувреме се случи и подобрeната Hardy Heron Aurora, а посебно ми е драго што е сè погледана и попреземана. Трудот не бил залуден. :)

Hardy Heron for the masses

Ова е мојот придонес за најновото издание на Ubuntu – Hardy Heron. Инспирација: MacOS Aurora. Претпоставувам дека ќе има и втора верзија од оваа позадина. Честитки за изданието и само напред. :)

Три Шишиња

Коа рече ми тргна со позадиниве… :) Направив уште една, за која лично сметам дека е најсофистицираната досега и која што во себе има многу повеќе уметност, отколку било која претходна. На deviantART е зипот со различните верзии на сликата за вашата работна околина т.е. Десктоп. 3 Bottles by ~monsteer on deviantART

Seven it is

Последната позадина што ја направив за занимација. Достапна е на deviantART во сите најпопуларни графички резолуции и изгледа фино на големи, а особено е оптимизирана за LCD монитори. Не сум ставил дури ни копирајт ;). Seven It Is by ~monsteer on deviantART