написи : прелистувачи : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Како се прави додаток за пребарување низ веб-сајт?

Инспириран од тоа што Наум Спасески го направи за редизајнираниот македонски Интернет пребарувач Borg.mk, решив да истражам малку подетално, како всушност може да се направи додаток за пребарување низ било кој веб-сајт, што ќе работи во Mozilla Firefox, Internet Explorer и Google Chrome. Никако не очекував дека ќе наидам на толку едноставна процедура. Mozilla да […]

Firefox, Opera и своjството clear

Во последно време нешто ептен сум ангажиран околу пишување CSS и до вчера имав уникатен проблем со својството clear во Firefox и Opera. За што станува збор? Секој обид за „чистење“ на лебдечките елементи во рамките на некој div родител, завршува со примена на својството clear и за елементот во кој е вгнезден проблематичниот div […]