написи : сешто : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Македонските телевизии на Интернет се #mkfail

A1 на Интернет е #mkfail затоа што: често објавува вести што содржат неточни информации; често објавува вести што се шпекулации; често објавува нелекторирани текстови, со печатни грешки дури и во ударните наслови; користи Windows Media Player за видео прилозите од вестите; не нуди можност за прегледување на емисии од сопствената продукција (освен за Студио 2 […]

Против EVN 2

Вчера, по 19 часот и 30 минути, па се до 4 часот наутро, повторно немаше струја во Радишани. После уникатното искуство што EVN ни го приреди минатиот викенд, за ова можам да кажам дека беше „гола вода“. Што се 8 и нешто часа без електрична енергија?

Електрична заработувачка

Со последната сметка за електрична енергија стигна и едно соопштение, во кое EVN го најавува последното поскапување на електричната енергија и меѓу другото, појаснува колкав дел од заработувачката од наплатата на сметките за електрична енергија останува во рацете на компанијата. Ако овие информации се точни, тогаш јасно е дека државната компанија ЕЛЕМ има најголема корист […]

Mакедонската архитектура го оформила Барокот

Понекогаш си велам, добро види се, колку малку познавања имаш за културата на сопствената земја. Во тие моменти, доволно е да прочитам или изгледам МАКЕДОНСКИ вести и да расчистам со дилемите. Не сум јас тој што нема познавања, туку македонските експерти секојдневно прават брејк-тру во своите области, па едноставно ми треба ажурирање. Понекогаш немам ни […]

Против EVN

Денес, во дел од Радишани немаше струја од околу 8 часот наутро, до 23 часот. Остварив 4 повици кон EVN. Првиот пат ми најавија дека се работи за сериозен проблем. Вториот пат ме излажаа дека до 18 часот проблемот ќе биде решен. На третото јавување ми рекоа дека само што им јавиле дека проблемот ќе […]

Јавно здравство 2010

Користењето на услугите од јавното здравство во нашава држава е како со сила правење на будала. Не се за џабе кажани сите критики за нефункционирањето на системот, што во денешно време може да се слушнат од вистински и самонаречени експерти и од обични граѓани. Денес, еден човек раскажа во што се состои неговиот проблем. Примен […]

Чаирска гимнастика

Почитувани сограѓани на оштина Чаир, Ве молам, научете дека: десната лента од коловозот не служи за паркирање на возила; десната лента од коловозот не служи за претекнување; во левата лента од коловозот не се движат автомобили што ги управуваат малоумни, мрзеливи и плашливи сограѓани, туку напротив, сограѓани кои избираат да не бидат дел од тензијата […]