написи : сешто : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


The Matrix

После неколку години, решив повторно да го гледам The Matrix и да проверам дали филмот и понатаму ќе ми остави толку позитивен впечаток, како впечаток што ми го остави кога за прв пат го гледав. Не само што тоа се потврди, туку симболиката во филмот ја видов (сè уште) толку автентична за актуелното современо живеење, […]

Фибула

Доколку некогаш имате потреба од туристички аранжмани за Египет, во никој случај немојте да помислите на туристичката агенција „Фибула“. Не верувам дека состојбата во останатите туристички агенции во Македонија е драстично поразлична, но бидејќи услугите на „Фибула“ лично ги искусив, за нив и ќе пишувам. Што може да ви понуди „Фибула“? лаги; недоречености; празни ветувања; […]

Бугарска виза

Доколку сакате да аплицирате за добивање на бугарска виза во Скопје, потребно е да закажете термин на специјалниот телефонски број 058 058 555. Аплицирањето за виза трае до 12:30 часот во текот на работниот ден. Закажувањето термин не е бесплатно и ќе ве чини 50 ден. +18% ддв, по минута разговор. Еден повик е невозможно […]

Google Images на кирилица

Интересно! Претпоставувам дека ова ќе биде применето и за останатите сервиси.

Мајкл Џексон на некролог

Простете, но ова ми е смешно. :) Во денешен „Дневник“…

МySpace не нè фиромизира повеќе

Претпоставувам дека и ова е дело на Владата на Република Македонија. Стабилна економија, сериозни институции, респект по социјалните мрежи, задоволни граѓани! ;-)

Макфест го има Leopard во позадина

Не знам дали е од невнимание или од неупатеност, ама боде очи. Баш би сакал да знам под која лиценца Apple ја има објавено позадинава и дали всушност ова што го прави Макфест е легално. Aurora на Flickr