написи : тестови : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Mac OS X Snow Leopard во VMWare

После неколку-дневно експериментирање успеав да го проработам Mac OS X Snow Leopard во VMWare. Се служев со овој прирачник, а чиста верзија на Snow Leopard преземав преку овој торент. Инсталацијата се одвиваше речиси праволиниски. По завршувањето добив целосно функционална верзија на Snow Leopard што може да се ажурира со најновите надградби. Snow Leopard во VMWare […]

Crysis

Не можам да останам рамнодушен на еуфоријата Crysis, иако е веќе ужасно доцна повторно да се крева прашина за нешто од кое сите се загушиле. Во продолжение нема да зборувам како за софтвер со отворен или со затворен код, за неговата цена, за неговата комерцијалност итн… Сакам на Crysis да гледам како на нова реалност […]

Unreal Tournament 3 е ИГРИШТЕ!

Сè некако си мислев дека играва ќе разочара, ама грешка сум бил. Игрива е до бесконечност, убава е за гледање, беспрекорно е стабилна и што е најинтересно во иднина ќе има клиент и за ГНУ/Линукс. Едвај чекам да видам какво искуство ќе биде тоа. Извадив некое сликче колку да не биде штуро. Сликите се извадени […]