написи : филм : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Дома

„Home“ е документарен филм за планетата Земја. Во него на многу сликовит начин се прикажани последиците од човековото дивеење низ светот, во последниве 50-тина години.

Persepolis

„Persepolis“ е интересен затоа што нема блиски точки со Дизниевите приказни и не им е наменет првенствено на најмладите или барем не на начин на кој тоа вообичаено се прави преку анимираните филмови.

The Sex Education Show

„The Sex Education Show“ е навистина интересна британска документарна серија во продукција на ТВ каналот „Channel 4“, наменета првенствено за тинејџери.

Конкурс „Браќа Манаки“

Земав учество на конкурсот „за изработка на идејно и изведбено решение за дизајн и изработка на визуелниот изглед на фестивалскиот плакат, каталог и останати пропратни рекламни материјали поврзани со фестивалот“ Браќа Манаки.

The Curious Case of Benjamin Button

Базиран на адаптација на краток расказ од 1921 година, во режија на David Fincher (режисерот на Fight Club, Se7en итн.) „The Curious Case of Benjamin Button“ е апсолутно ремек дело.

„9“ – Shane Acker

„9“ е анимиран филм на Shane Acker објавен во 2005 година. Мрачна атмосфера, многу прашања, напнатост, несигурност, смрт, бегство, херојство… Вистинско ремек дело!

The Dark Knight

Импресиониран сум. Задоволен. Убеден дека ова е најдобриот Бетмен филм досега. Филмот е мрачен, непредвидлив, сериозен, забавен, ни малку наивен и сосема ги оправдува парите што ги заработува. Плус маската на Two Face е брилијантна! А да! Специјалните ефекти се во функција на филмот и не заслепуваат беспотребнo. Кој не го гледал, да го гледа […]