написи : филм : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Eagle vs Shark

Eagle vs Shark е првиот долгометражен филм на Taika Cohen – познат и многу наградуван режисер на кратки филмови. Eagle vs Shark ме воодушеви со својата едноставност и ненаметливост. Силно препорачан за оние што сакаат да видат повеќе, а да чујат помалку во еден филм. И обратете внимание на моментот со хакерот. Да полудиш! :D […]

Летна треска

Периодов некако ми се изнасобраа филмови што не можам да дочекам да ги гледам, па паѓам во сè поголемо искушение да почнам да преземам кино снимки. Сепак, откако ја видов наводно најдобрата кино снимка од новиот Бетмен, решив да си почекам на официјалните DVD изданија. За себе, а и за сите што ги интересира, направив […]

Andy Huang – Doll Face

A machine with a doll face mimics images on television screen in search of a satisfactory visage. Doll Face presents a visual account of desires misplaced and identities fractured by our technological extension into the future. Официјален веб-сајт Оригинална Youtube врска Quicktime видео со многу подобар квалитет RealMedia стрим Andy Huang – интервју

Bee Movie

Е уште ова го немав видено… Анимираниов филм е супер! Некои критичари велат „што може овој филм да им понуди на децата освен блескава анимација и неколку сцени инспирирани од видео игри“, јас би рекол многу повеќе од тоа што било кој анимиран филм им го понудил досега. Но, морам да признаам дека има и […]

Сподели Кино 2.06 / 28.11.2007 – среда / 18 часот / Точка

Овој пат уредник на вечерта е Дарко156. Еве ја најавата од Дарко: Обожавам негативци. Едноставно држат противтежа эа конструктивна дискусија. Еден таков контраш, ако не и најпопуларниот во контекст на web 2.0 е Andrew Keen, автор на блогот The Great Seduction и автор на книгата The Cult Of The Amateur. Со добар дел од неговите […]

Running with Scissors

Го пуштивме онака без врска и испадна супер филмче. Ако имате време, погледнете го Running with Scissors. Режија: Рајан Марфи Улоги: Анет Бенинг, Алек Болдвин, Гвинет Партлоу, Иван Рејчел Вуд, Брајан Кокс… Година на издавање: 2006 The story of how a boy was abandoned by his mother and how he, later, abandoned her. The year […]

Inland Empire

Inland Empire (2006) – Justin Theroux, Laura Dern, David Lynch, Jeremy IronsФотографија на IMDB Значи, сосем одлепен филм. Немам зборови! Ќе ми треба сигурно уште два пати да го гледам за сосем да си ги средам впечатоците, ама задоволен сум и сега од тоа што го видов. БРАВО за Laura Dern – фантастична изведба! Режисер: […]