Не сум некој љубител на боза романтични комедии, ама морам да признаам дека The Holiday е нешто сосема поинакво. Филм каков што одамна немам гледано. Неверојатно лесен за гледање, вообичаен во секој поглед, длабок во дијалозите, а без навлегување во многу детали… Чиста приказна за нормалните маж-жена односи и крајно ненаметлива сатира на причините за […]