написи : фотографија : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Free Software Macedonia на Share 2 во Србија

Слободен софтвер Македонија и хаклабот КИКА имаа успешна презентација на конференцијата Share 2. Еве некои од фотографиите што успеав да ги направам пред или за време на презентацијата на Игор Стаматовски и Тамара Атанасоска. Инаку, на конференцијата поминавме супер. Имаше одлични презентации, но и такви што беа речиси зборување во празно. Тамара и Игор зборуваа […]

360 Macedonia – панорамски фотографии од Македонија

Ако некој ваш пријател или пријателка од странство, некогаш побара за кратко време да му ја претставите Република Македонија како туристичка дестинација, можеби најсоодветно е да го насочите кон „360 Macedonia“. Веројатно за многумина веќе добро познат, овој веб-сајт овозможува пристап до високо-квалитетни интерактивни панорамски фотографии од познати и не толку познати локации во Република […]

Постира, Брач – Хрватска 2008

Штотуку се вратив од годишниот одмор, па еве неколку нафрлени мисли и една важна забелешка… View Larger Map Брач е супер туристичка дестинација, а Постира е совршено место за одмор. Цените се пристојни, храната позната и вкусна… Хрватскиот туризам е светлосни години пред македонскиот. Доколку некогаш имате потреба од автобуски превоз до Сплит, не купувајте […]