написи : Firefox : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Firefox Hangs On Download Start / Download Complete On Windows?

I recently noticed that on Windows, my Firefox (version 16.0.1), hangs whenever a new download is started or a download is complete. So, I did some exploring online and discovered that there is actually a quick fix for this faulty behavior. The Fix for Firefox Hanging on Download Start/Complete on Windows Delete the file “downloads.sqlite” […]

Стари и добри трикови за забрзување на Mozilla Firefox

Барајќи нови упатства за оптимизирање на Firefox, случајно стигнав до овие неколку совети од DNA_Uncut, објавени на 14 август 2007 година. Ме изненади тоа што и десетина верзии на Firefox подоцна, ова се сè уште релевантни совети за прилагодување на прелистувачот за поголема брзина. Па, ви ги пренесувам во целост… Tips & Tricks that can […]

Firefox работи побрзо без “Count filter hits” за AdBlock Plus

Ако користите Firefox во комбинација со AdBlock Plus, можно е да сте забележале дека Firefox со вклучен AdBlock Plus работи поспоро, отколку со исклучен. Изгубената брзина е всушност време што AdBlock Plus го троши на отстранување на рекламните елементи и (многу важно) на броење на нивните повторувањата по разни критериуми. Ова второво, можете да го […]

Hardware Acceleration in Firefox on Windows is No Good

Hardware acceleration in Firefox on Windows is not working properly. At least not for me. It’s causing all kinds of problems and it’s slowing down the browser very much.

Десет огнени лисици и десет молскавични птици

Денес, на 31 јануари 2012 год. излегуваат уште две нови надградби од кујната на Mozilla. Очекувајте ги Firefox 10 и Thunderbird 10 попладне, кратко по 16 часот, по локално време. Што е ново во Firefox 10? Firefox 10 ќе биде релативно голема надградба или барем поголема од оние, на кои се навикнавме во изминатиот период […]

Листа од сите постоечки додатоци во Firefox

Прашањето е: Како да извадам листа од сите постоечки додатоци за мојот профил во Firefox? Постојат два одговори на ова прашање. Едниот е едноставен за основните корисници, другиот за понапредните. Одговор за основни корисници 1. Кликнете на копчето „Firefox“ и изберете „Troubleshooting Information“ – „Информации за проблеми“ во Firefox на македонски. Доколку немате копче „Firefox“, […]

Firefox 7 доаѓа во вторник, 27 септември 2011

Откако беше објавена четвртата верзија, Firefox набрзина „сплеска“ цели три верзии. Во вторник, на 27 септември 2011 година, ќе биде објавена седмата верзија од отворениот и бесплатен интернет прелистувач на Mozilla. Оваа верзија е особено интересна, зашто решава неколку клучни проблеми поврзани со меморискиот менаџмент во Firefox. Firefox 7 ќе троши до 50% помалку меморија! […]