написи : Firefox : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Како да го доведете Firefox до совршенство?

Firefox е еден од најпопуларните интернет прелистувачи. Го користат многу луѓе во светот. Достапен е на многу светски јазици. Има отворен код. Поддржува додатоци. Еве како со некои од најпознатите персонализации да го направите уште подобар.

Pidgin 2.5 FTW

Денес е објавена нова верзија од Pidgin. Pidgin 2.5 е едно од најзначајните изданија досега. Доаѓа со долга листа на подобрувања и неколку долго очекувани карактеристики. Со Pidgin 2.5 добивме: поддршка за офлајн пораки во MSN менаџер за смешковци (а со тоа и можност за додавање и употребување смешковци по избор) автоматско намалување на огромни […]

Firefox 3 забава @ Точка 18.06.2008

Во рамките на објавувањето на Firefox 3, Слободен софтвер Македонија и македонскиот тим за локализација на Mozilla, на 18ти јуни со почеток од 20:00 часот организираат забава во културниот центар Точка. Ден порано, истиот настан се оддржува низ илјадници градови во целиот свет. Преземете го Firefox 3 утре и учествувајте во поставувањето на гинисов светски […]

Firefox 3 доаѓа следниот вторник

Додека е актуелна третата кандидат-верзија од Firefox 3, стигна и официјалната вест дека на 17.06.2008 и официјално ќе биде објавена третата верзија од интернет прелистувачот. The official date for the launch of Firefox 3 is June 17, 2008. На Firefox 3 се работеше цели 34 месеци, сè со цел да се добие навистина завидна листа […]

Firefox 3 и about:config

Вчера (5.06.2008) беше објавена и втората кандидат-официјална верзија од Firefox 3. Јас сум презадоволен и изненаден од една интересна новина (што веројатно си постои од некоја рана бета на Firefox 3, но јас сега ја забележав). Еве во што се состои таа. Сите промени што би ги направиле преку „about:config“ во Firefox 3 се моментални, […]

За Firefox…

Листа на опции за кои можеби не сте биле свесни дека постојат во Mozilla Firefox: Брзи преземања Додавајќи ја иконата за преземања во горниот лев дел на прозорецот ви овозможува инстантно преземање на датотеки. Со влечење на било која врска врз неа, веднаш започнувате со преземање на надворешната датотека. Врска во ново јазиче без користење […]

Најкул во ГНУ/Линукс, го нема во Windows и на Mac!

Навистина интересен запис и дискусија. Блогерот дава одговор на прашањето: Која е најкул работа што можеш да ја правиш користејќи ГНУ/Линукс, а не можеш во Windows или на Mac? Да го надградиш оперативниот систем со најновата верзија легално и без да треба да плаќаш пари Најновата верзија од оперативниот систем да работи побрзо од претходната, […]