написи : GNU/Linux : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


За "MAC" или "PC"?

Има еден релативно глупав веб-сајт кој често го посетувам кога ми е здодевно и обично успева да ми потроши најмногу 5-10 минути од досадата, но денес за прв пат се фатив себеси како всушност читам нешто на Inethouse. Некој корисник решил по 4 години да го надгради компјутерот, па бара мислење од останатите корисници дали […]

Како да претворите daa датотека во iso бесплатно? Во ГНУ/Линукс!

Баш периодов нешто преземав преку торенти и кај најголем дел од архивираните датотеки, го сретнав типот ‘daa’. ‘Daa’ е всушност ист датотечен формат како и ‘iso’, само што е од целосно затворен тип и никој не може да го имплементира во своите апликации затоа што неговите креатори решиле дека не го даваат. Ова лаички кажано […]