написи : Google : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Размена на чек од Google Adsense

Доколку користите Google Adsense и имате добиено чек со одредена сума на пари, читајте, за да дознаете каква е банкарската процедура за размена на еден таков чек. Јас бев во Тутунска банка и еве што сè ми требаше да го комплетирам моето барање за размена на чек од Google Adsense: Потврда за примен чек за […]

Што всушност значи SEO во пракса?

Има толку многу книги што наводно продаваат техники и механизми за успешна оптимизација за Интернет пребарувачи, што се добива впечаток дека SEO (Search engine optimization) е нешто што можат да го знаат само професионалци, специјализирани маркетинг агенции и корпорации. За среќа, работите во пракса се многу поедноставни, па вашиот веб-сајт може веќе и да е […]

Број на RSS следачи без FeedBurner

Доколку сакате да дознаете колкав е бројот на корисници што го следат вашиот веб-сајт преку RSS, а не користите FeedBurner, Google ви овозможува да го откриете тој број многу едноставно. Единствен услов, во случајов, е да сте запознаени и да користите Google Reader. Отворете Google Readers, кликнете „Add a subscription“ и потоа внесете го името […]