написи : Internet Explorer : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Why Isn’t IE8 Passing Acid2?

Колку само знаев дека ќе се случи ова. …и еден коментар: But if it’s failing — for whatever reason, cross-domain or not — you should fallback. Hence the current behaviour is still a bug. :-) (BTW why would it be a cross-domain problem? This should be exactly the same as an iframe, which can cross […]

Internet Explorer 8 (ќе) бил Acid2 позитивен

Што е Acid2? Уааааууу… Се прашувам да не играло некое copy/paste со сликава што ја имаат објавено на блогов. Што па не го покажале и „About“ прозорецот од IE8 Beta, ако имаат некаква постоечка бета?! Ќе цитирам еден коментар од Neowin: whats more surprising?that they didn’t fully support basic web standards before, or that it […]

WGA skip

Пред некое време повторно инсталирав XP и имав потреба да го инсталирам Internet Explorer 7 за да тестирам некои сајтови на кои работев. И нели, заради WGA (Windows Genuine Advantage) процесот на ажурирање на сакатиот IE 6.0 не можеше да се одвива нормално, туку морав да барам начини да го избегнам проверувањето на (не)валидноста на […]