написи : Macintosh : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Mac OS X Snow Leopard во VMWare

После неколку-дневно експериментирање успеав да го проработам Mac OS X Snow Leopard во VMWare. Се служев со овој прирачник, а чиста верзија на Snow Leopard преземав преку овој торент. Инсталацијата се одвиваше речиси праволиниски. По завршувањето добив целосно функционална верзија на Snow Leopard што може да се ажурира со најновите надградби. Snow Leopard во VMWare […]

CAS за џабе

Content-aware scaling е една од новините во Photoshop CS4 со кои Adobe особено се гордее. Зад технологијата се крие мошне корисна можност за интелигентно менување на димензиите на дигитални фотографии без растегнување т.е. без дисторзирање на нивната содржина. Не велам дека технологијата е преценета, ама многу се радувам што веќе има бесплатно решение за проблемот […]

I’m MAC

врска до видеото