написи : Microsoft : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Windows 7 е илузија

И покрај тоа што сум голем поддржувач на слободниот софтвер и слободната култура воопшто, за да завршам одредени работи сè уште користам Windows. Слободниот софтвер сè уште бавно напредува на одредени полиња од својот развој, но што е тука е. За сè треба време. Слободниот софтвер безброј пати го има закрпено Windows и го има […]

Дополнителни компоненти во Firefox

Читајќи го „Претпазливо со опасни Firefox додатоци“, решив да проверам што стои во мојата листа на дополнителни компоненти во Firefox. Иако од самиот Firefox, веќе бев предупреден за опасноста на која предупредува IТ.com.mk и сомнителната компонента кај мене е веќе деактивирана, сепак листата на дополнителни компоненти ми е преполна со елементи за кои ниту сум […]

За Windows 7

Деновиве постојано се појавуваат разни рецензии за успешноста на првата бета верзија од идниот оперативен систем на Microsoft – Windows 7, па читајќи голем дел од нив почувствував дека треба да се истакнат неколку факти.

Очај

Едноставно неверојатно… :D По сè изгледа дека сите пари на светот се малку за да се поправи имиџот на Microsoft Windows Vista. Се прашувам кој е врвниот тим што вака умешно работи во корист на конкуренцијата и на ГНУ/Линукс? Станува збор за интерно видео на компанијата, што „случајно“ го објавил некој вработен. Извор Врска до […]

За "MAC" или "PC"?

Има еден релативно глупав веб-сајт кој често го посетувам кога ми е здодевно и обично успева да ми потроши најмногу 5-10 минути од досадата, но денес за прв пат се фатив себеси како всушност читам нешто на Inethouse. Некој корисник решил по 4 години да го надгради компјутерот, па бара мислење од останатите корисници дали […]

Vista ранлива на вирус од 1994 година

Stoned.Angelina е вирус кој датира од почетокот на 1994 година, а Vista е сè уште ранлива на него. Ако Windows како оперативен систем не може да се справи со проблеми стари повеќе од 13 години (од времето пред NT), тогаш како ли ќе се снајде со новите предизвици… Никако! Ете како… Ова е само уште […]