написи : mkwin : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Џиновска сликовница „АБВ“ – Дарко Марковиќ, Оливера Николова, Скопје 1987

Кога јас бев дете, многу популарна беше „Бушава Азбука“ и сѐ што доаѓаше со неа. Дарко Марковиќ и Оливера Николова своевремено имаат изработено фантастична илустрирана џиновска сликовница „АБВ“, којашто се плашам дека речиси сигурно оди во заборав. За тоа да не се случи набрзо, еве ја во прилог на овој напис за слободно прегледување, а […]

Зошто студентите со право протестираат против државниот испит и не треба да престанат

Кратко и јасно: затоа што пристапот на решавање на „проблемот“ со неквалитетното образование е погрешен. Прашање е дали навистина има проблем со квалитетот на образованието во Македонија. Ако образованието е неквалитетно, за тоа најмалку се виновни студентите. Студентите го учат тоа што им е предадено и разликата секако е во начинот на кој што знаењето […]

Првите писма за Мартин Нешковски се испратени

Нè имаше во мал број, но нè имаше! Повеќе информации за ова, очекувајте наскоро кај Новица.