написи : Mozilla : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Десет огнени лисици и десет молскавични птици

Денес, на 31 јануари 2012 год. излегуваат уште две нови надградби од кујната на Mozilla. Очекувајте ги Firefox 10 и Thunderbird 10 попладне, кратко по 16 часот, по локално време. Што е ново во Firefox 10? Firefox 10 ќе биде релативно голема надградба или барем поголема од оние, на кои се навикнавме во изминатиот период […]

Забава за Mozilla Firefox 4

Доколку ја пропуштивте забавата за четвртата верзија на интернет прелистувачот Firefox, еве можност да видите како помина. Видете ги и фотографиите на Новицa, како и оние на Мозила Македонија.

Натпревар за официјална маичка за Firefox 4

Во еден претходен запис, спомнав дека, натпреварот за дизајн на официјална маичка за Mozilla Firefox 4 e сè уште во тек, а вчера успеав и да го изработам мојот предлог дизајн, наречен „Simply Four“. Доколку ви се допаѓа, за него можете и да гласате. Би ви бил многу благодарен доколку помогнете во споделувањето на овој […]

Firefox 3 забава @ Точка 18.06.2008

Во рамките на објавувањето на Firefox 3, Слободен софтвер Македонија и македонскиот тим за локализација на Mozilla, на 18ти јуни со почеток од 20:00 часот организираат забава во културниот центар Точка. Ден порано, истиот настан се оддржува низ илјадници градови во целиот свет. Преземете го Firefox 3 утре и учествувајте во поставувањето на гинисов светски […]

400 милиони лисици

Поминаа 1002 дена од објавувањето на Firefox 1.0 (9. ноември 2004 год.), а (според spreadfirefox.com) резултатот е повеќе од 400 милиони преземања на Интернет прелистувачот со отворен код. Во периодот од појавувањето па сè до денес, Firefox е преземан во просек по 400 илјади пати дневно, иако минатиот месец таа бројка се искачи и над […]

„Firefox“ моливчиња

Зад сликата стои how-to. Многу интересно :)

Flex се отвори

Adobe Flex (поточно Flex SDK) од вчера е open source и тоа под Mozilla Public License. Баш се изненадив. Cè тука.