написи : Ubuntu : RSS

Приказ на написи по хронолошки редослед.


На „ShipIt“… „Fiesty Fawn“

На 8 дена пред официјалната промоција ShipIt прифаќа нарачки за Ubuntu Fiesty Fawn. Бујрум :)

Seven it is

Последната позадина што ја направив за занимација. Достапна е на deviantART во сите најпопуларни графички резолуции и изгледа фино на големи, а особено е оптимизирана за LCD монитори. Не сум ставил дури ни копирајт ;). Seven It Is by ~monsteer on deviantART

Ubuntu Studio

Во април, годинава нè чека уште едно иновативно издание од Ubuntu, за кое особено сум запален, зашто ме гаѓа во срце. Пред некое време реков како единствената причина зашто не сум на Линукс се апликациите за правење музика… епа Ubuntu Studio ќе биде одлична основа за да почнам со миграцијата. Ќе изобилува со корисни аудио/видео […]

Убунту седум

Во контекст на претходно кажаното и во чест на Убунту 7, направив едно фино позадинче. Сликава подолу е колку само за преглед, а инаку зипот со верзии во неколку пропорционални графички резолуции, ќе го најдете на мојот Девијант или конкретно *овде*. Инаку, немам во план да пишувам само за Линукс. Така се погодија темиве :)