Во еден претходен запис, спомнав дека, натпреварот за дизајн на официјална маичка за Mozilla Firefox 4 e сè уште во тек, а вчера успеав и да го изработам мојот предлог дизајн, наречен „Simply Four“.

Simply Four - Firefox 4 T-shirt Design - Goce Mitevski

„Simply Four“ - мојот предлог дизајн за официјална маичка на Firefox 4

Доколку ви се допаѓа, за него можете и да гласате. Би ви бил многу благодарен доколку помогнете во споделувањето на овој дизајн.

Инаку, дизајнот се базира на постоечки дизајн на промотивен постер [pdf] за Firefox 4. Идејата се роди на официјалната група на балканската заедница на Firefox – mozilla.community.balkans, за подоцна да биде прифатена и од глобалната заедница.

Првата локализација на постерот, колку што сум информиран, се случи во Шпанија.