Кога ќе се побара од мене да направам нешто за слободното општество во Македонија, обично им давам приоритет на тие задачи и ги завршувам во најкус можен рок.

Ги работам волонтерски и не очекувам ништо за возврат. Сепак, изминатава недела се случија работи што ми создаваат сомнеж дека тоа што било побарано од мене, навистина некому му треба. Нема да генерализирам и ќе бидам многу презицен. Со Билјана Кочовска имавме една непродуктивна дискусија, што ме наведе на грешка од моја страна… Друг пат ќе бидам попретпазлив. Во тоа сум сигурен.

Се разговара за изработка на постер за Software Freedom Day 2008:

16 септември 2008

 • (23:19:58) Bi: ќе помогнеш ти нешто? :)
 • (23:20:21) Goce Mitevski: да, како и секогаш :)
 • (23:20:36) Bi: :)
 • (23:21:07) Bi: па зашто не се јавиш јасно гласно :)))
 • (23:21:15) Bi: вака јас мислам никој нема
 • (23:22:02) Goce Mitevski: па зашто се испозафатив со триста работи и не сум вклучен во дискусијата ич… ама на потреба ќе одговорам во било кое време :)

19 септември 2008

 • (23:00:59) Bi: a be dizajn
 • (23:01:02) Bi: nekoj
 • (23:01:06) Bi: :)
 • (23:01:22) Goce Mitevski: :) може може
 • (23:02:44) Goce Mitevski: за што?
 • (23:03:00) Bi: ne prati[ na lista?
 • (23:03:08) Goce Mitevski: не
 • (23:03:14) Bi: :(
 • (23:03:14) Goce Mitevski: ај ќе прочитам сега
 • (23:03:19) Bi: aj
 • (23:05:01) Goce Mitevski: Јас имам еден концепт дизајн, ќе го скенирам покасно вечерва и ќе ви го пратам или тука или на фликр…
 • (23:05:07) Goce Mitevski: Стојанче да не прави веќе нешто
 • (23:05:09) Goce Mitevski: ?
 • (23:05:18) Bi: pa go nema
 • (23:05:21) Goce Mitevski: не дека ми менува, онака прашувам
 • (23:05:22) Bi: a ve’e docnime >(
 • (23:05:30) Goce Mitevski: ќе средам на брзинка јас
 • (23:05:34) Goce Mitevski: каква ти беше идејата
 • (23:05:49) Goce Mitevski: нешто колку да ме насочиш во кој правец да размислувам
 • (23:05:50) Goce Mitevski: …
 • (23:06:13) Goce Mitevski: ах извини, пишувало на листа
 • (23:06:14) Bi: а бе шо знам, немам некоја посебна идеја
 • (23:06:15) Bi: :(
 • (23:06:23) Goce Mitevski: чистам, миша што има напишано
 • (23:06:26) Bi: треба да смислам текст
 • (23:06:26) Goce Mitevski: предложено
 • (23:06:27) Bi: :(
 • (23:06:52) Goce Mitevski: за утре е флаерот?
 • (23:07:10) Bi: па да имаме нешто за да бараме некој да го печати
 • (23:07:19) Bi: спонзор, мора да имаме флаер некаков
 • (23:07:29) Goce Mitevski: ок, те прашувам за да знам колку време имам
 • (23:07:39) Goce Mitevski: да се испланирам
 • (23:08:19) Goce Mitevski: а можеш ли да ми кажеш што е важно да содржи флаерот
 • (23:09:39) Goce Mitevski: плус формат да ми кажеш
 • (23:09:50) Bi: па да има инфо што е слободен софтвер и слободна култура и поим немам
 • (23:09:54) Bi: ај ќе смислам нешто сеа
 • (23:09:58) Goce Mitevski: димензии на флаерот
 • (23:10:17) Goce Mitevski: па има миша убаво напишано на листа… а освен текстот логоа некои
 • (23:10:18) Bi: а бе нека е а5
 • (23:10:21) Goce Mitevski: треба да има?
  (23:11:04) Bi: па нека има на 2с.мк
 • (23:11:13) Bi: и на спонзорите ко ќе ги најдеме :))
 • (23:11:19) Bi: ама и треба нешо за децава
 • (23:11:19) Goce Mitevski: :)
 • (23:11:24) Bi: што ќе учествуваат
 • (23:11:27) Bi: да му се сневиди
 • (23:11:35) Bi: со нив утре ќе договараме
 • (23:11:43) Bi: ама пак убо е да имаме некој почетен
 • (23:11:44) Bi: дизајн
 • (23:11:49) Goce Mitevski: ок
 • (23:12:00) Goce Mitevski: ај ќе направам нешто па ќе менуваме после содржина
 • (23:12:45) Bi: ок
 • (23:15:01) Goce Mitevski: комуницирај го стојанче во меѓувреме ако можеш, за да не губиме време на дупла работа… јас сепак ќе смислам дизајн
 • (23:15:28) Bi: ок

20 септември 2008

 • (19:20:04) Goce Mitevski: тука си?
 • (19:20:21) Bi: да
 • (19:20:33) Goce Mitevski: го ѕирна постерот?
 • (19:20:46) Bi: да
 • (19:20:50) Bi: фин е
 • (19:21:30) Bi: само можно било да ги користат ланските, имале повеќе испечатено, па изгледа ќе се прават само флаери и предна страна на цд-а
 • (19:21:40) Bi: има ушпте два предлози
 • (19:21:44) Bi: http://i37.tinypic.com/260xst4.png
 • (19:21:47) Bi: на тојанче
 • (19:22:08) Bi: и на васко http://bach.taneski.com/sfd/letok.png
 • (19:22:29) Goce Mitevski: супер
 • (19:22:34) Goce Mitevski: нека има избор
 • (19:22:35) Goce Mitevski: :)

 • (23:10:04) Goce Mitevski: за овој предлог се решивте?
 • (23:10:04) Goce Mitevski: http://bach.taneski.com/sfd/letok.png
 • (23:11:32) Bi: овој пшредлог сега прв пат го ставив на листа
 • (23:12:26) Goce Mitevski: аха… ок, фино ќе беше сите да се стават на едно место за да може да се одбира од една локација… да не се шета по пораки

 • (23:13:15) Bi: па стојанче не го ни стави неговиот
 • (23:13:39) Goce Mitevski: е ако де, ти ги имаш сите…
 • (23:13:49) Goce Mitevski: уствари што ти се мешам па јас
 • (23:13:55) Goce Mitevski: :)

 • (23:17:48) Bi: да, ама стојанче мене ми го покажа, а не е сигурен дека е добро за флаер
 • (23:18:26) Goce Mitevski: ок