Last.fm се менува. Во фаза на тестирање е нова бета верзија од сервисот со прилично драстични новини во секој поглед. Еве две слики од екран, како поткрепа на муабетов.

Првата ја претставува основната (почетната) страница (Last.fm: Home),

додека втората е приказ на страницата за кориснички профил на Last.fm (Last.fm: корисничко_име).

Интересно е да се види дека сервисот и понатаму се развива со полна пареа, а минимaлизирањето на дизајнот на сајтот многу ми се допаѓа.