После многубројните предлог-дизајни и консултации, најголем дел од членовите на хаклабот КИКА одлучија предлогот 3-2, да биде официјално лого на хаклабот.

Па, еве го официјалното лого на КИКА – во SVG-формат – достапно под лиценцата Creative Commons НаведиИзвор-СподелиПодИстиУслови 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0).

Преземањето е достапно преку мојот профил на Dropbox, но добро би било, изданието да се стави некаде на spodeli.org.

Предлог-симбол #3-2 за скопскиот хаклаб КИКА од Гоце Митевски

Предлог-симбол #3-2 за скопскиот хаклаб КИКА

Инаку, во изданието се вклучени црно-бели варијанти од логото, варијанти со речиси сите комбинации на бои од предлозите 3-1 и 3-2 како и една нова или, тоа се вкупно 32 различни SVG-илустрации. Според мене, супер е што не беше направен избор на лого со една комбинација на бои, што значи, сега, сите варијации ќе може да се употребуваат во различни пригоди, а ќе може да се доработуваат и нови.

Епа, КИКА, честитам ново лого и нека е за многу години! :)