Првин твитнав, па подоцна се сетив дека можеби посоодветно ќе беше да пишам напис…

Денес во „Песната стопан нема“, Игор и Арангел спомнаа дека ќе правеле некои стикери за КИКА и дека е потребно да се изработи официјално лого за хаклабот. Подолу е симболот што го предлагам јас, инаку инспириран од симболот на Helsinki Hacklab. Намерно велам предлог-симбол, а не предлог-лого, зашто кон изработка на лого би преминал, откако ќе го определиме финалниот симбол.

Потребно е мислењето на целата заедница, па ве поканувам на дискусија.

Сликата на Твитер е некако премногу компресирана и со намалена острина, па еве ја и овде уште еднаш, во размер 1:1 (зад врската).

Предлог-симбол за скопскиот хаклаб КИКА од Гоце Митевски

Предлог-симбол за скопскиот хаклаб КИКА

Дополнување #1:

Предлог-симбол #2 за скопскиот хаклаб КИКА од Гоце Митевски

Предлог-симбол #2 за скопскиот хаклаб КИКА

Дополнување #2:

Еве уште неколку предлози што се базираат на поедноставната варијанта од предлог-симболот бр. 2. Имам направено бројни мали измени, па сега симболот, а и логото воопшто, изгледа многу појасно при намалени димензии.

Имам одбрано 4 палети со бои, што ми се видоа применливи. Некои од симболите имаат 4, а некои 5 различни нијанси. Инаку, разликата помеѓу предлозите 3-1 и 3-2 е во подлогата — во 3-2 таа е соодинета, а во 3-1 поделена на два различно обоени дела.

Првите две палети се со помалку назначен контраст, во однос на вторите две.

Јас знам која варијанта мене најмногу ми фаќа око, но сега за сега ќе си молчам. :) Ги очекувам вашите коментари!

За зголемен приказ, кликнете на сликите.

Предлог-симбол #3-1 за скопскиот хаклаб КИКА од Гоце Митевски

Предлог-симбол #3-1 за скопскиот хаклаб КИКА

Предлог-симбол #3-2 за скопскиот хаклаб КИКА од Гоце Митевски

Предлог-симбол #3-2 за скопскиот хаклаб КИКА