Нешто чудно се случува со интернетот на Телеком. Барем кај мене.

398270585

Навидум сè е во ред со брзината, но во конфигурацијата на рутерот друго пишува.

speedtouch-broadband-connection_1233004727651

Чудно е и што преземањето преку HTTP е со многу сиромашна брзина (не повеќе од 25KB во секунда). Прелистувањето е исто така проблематично. Во Ubuntu преземањето на надградби (од македонското огледало на Он.нет) е исто така со многу ниски брзини.

Интересно е што кај еден мој пријател што користи MaxADSL, а не Call & Surf Comfort + брзината е всушност соодветна на таа што е наведена кај конфигурацијата на мојот рутер (брзина од 8Mbps). Не би ме изненадило да следува качување на брзината за корисниците на Телеком, само ме изненадува што проблемиве се провлекуваат речиси цела недела. Во Телеком се јавив и допрва уште ќе се јавувам.

Да не има некој слични проблеми како моиве?