Мислам дека, подобра слика на балканската транзиција досега немам видено на ниеден друг сериски филм, како што имам видено на „Vratice se rode“. Не сум се сетил порано да го споделам ова со вас, но еве се сетив сега.

Премотајте го првиот клип до 4.44 и погледнете. Ете ги сите „зафатени“ политичари, визионери, преродбеници, инвеститори… ете ги луѓето што работат за народот. Во Македонија, никогаш повеќе од сега немало вакви ликови, па можеби ќе биде корисно, сите да научиме да ги препознаваме.

Инаку извадоците се дел од десеттата епизода на „Vratice se rode“. Доколку сакате да ја изгледате серијата во целост, преземете ја преку овој торент.