Доколку некогаш имате потреба од туристички аранжмани за Египет, во никој случај немојте да помислите на туристичката агенција „Фибула“. Не верувам дека состојбата во останатите туристички агенции во Македонија е драстично поразлична, но бидејќи услугите на „Фибула“ лично ги искусив, за нив и ќе пишувам.

Што може да ви понуди „Фибула“?

 • лаги;
 • недоречености;
 • празни ветувања;
 • превисоки цени;
 • необучени водичи;
 • непрофесионална услуга;
 • прескапи факултативни излети/посети.

Како тоа изгледа во пракса?

 • сте платиле за „all inclusive“ аранжман – ве сместуваат во хотел, во кој треба да си ги плаќате пијалоците (вклучително и водата);
 • сте платиле за хотел со четири ѕвезди – ве сместуваат во хотел што едвај заслужува две;
 • на ден пред поаѓањето, авионскиот лет се одложува за неколку часа – со тоа наместо напладне, на туристичката дестинација, стигнувате навечер;
 • вашиот туристички водич е незаинтересиран за вас – потребно е да се изложувате на дополнителни трошоци, за да стапите во контакт со него;
 • редовната програма за посети на знаменитости и популарни локалитети е толку многу набиена, што се претвора во прежувување, наместо во уживање.
 • вашиот туристички водич не знае да зборува македонски јазик, итн.

Никогаш повеќе со „Фибула“!