Инспириран од еден запис на Seth Godin решив да направам рекапитулација на 2010 година. Досега немам правено вакви листи, па оваа ќе биде воедно и првата.

Еве најголем дел од мојата 2010 година.

 • Contest Watchers – Never Мiss Аnother Contest
  • раст на посетеност на повеќе од 1.000 посети дневно;
  • 64% Bounce Rate
  • 690+ објавени натпревари.
  • поголем прилив на средства од Google Adsense;
  • раст на број на претплатници на е-билтен на 320+;
  • подобрувања во дизајн на тема за WordPress;
  • SEO – масивно!
  • подобрувања во функционалности:
   • издвојување на организатор на натпревар;
   • издвојување на натпревари чијшто рок истекува на одреден датум, за една недела и за еден месец;
   • издвојување на натпревари што се очекува да објават победници на одреден датум;
   • бројни други измени што не ги набројувам поединечно.
 • The Graphs 2 – One Graph Collection to Rule Them All
  • број на уникатни преземања: 10.120+
 • How fast does your PC boot? – промотивна видео реклама за Ubuntu
 • Creating Graphs With Adobe Illustrator – текст за Smashing Magazine
 • How fast does your PC boot? стана дел од Ubuntu 10.10 Free Culture Showcase и доби нова музика.
 • настап на TEDxSkopje
  • позитивни реакции
  • бројни контакти
  • одлична дружба
  • Благодарам Фросина, Новица, Симон, Невенка, Марко, Билјана и на целокупната организација на TEDxSkopje.
 • Паблишер – жив, здрав и задушен од mkfail.
 • iStockAudio
 • теми на интерес: теорија и примена на бои, графички дизајн, фотографија, астрономија, WordPress, Drupal, PHP, V-ray, фотореализам, 3ds Max, Firefox, Google Chrome, Ubuntu, SumatraPDF, музика, книги, филм, FL Studio, фејл-патриотизам, македонштина, бизнис, континуиран прилив на финансиски средства, добрина, толеранција, несебичност…

Плодна нива сум сеел, плодна нива сум жнеел. Браво за мене! :)