Во потрага по англиски преводи на дела од Ниче, стигнав до „johnstonia“ – веб-сајт на Ian Johnston, посветен на неговиот прерано починат син Geoffrey (1974-1997). На „johnstonia“ најдов 4 дела од Ниче (On the Use and Abuse of History for Life, The Birth of Tragedy, The Genealogy of Morals, Beyond Good and Evil), но и еден куп други книги што имам во план да ги прочитам. Интересно е тоа што, било кој по потреба, може да му напише барање на Ian, за испорака на било која од достапните книги во облик соодветен за печатење и споделување. Малку е без врска што датотеките се испорачуваат во матичниот формат на Microsoft Publisher (pub) – колку што знам Microsoft никогаш не издаде бесплатен прегледувач за датотеки изработени во Publisher (Microsoft Publisher Viewer), но верувам дека знаете како да се снајдете: 1, 2, 3.

Сите книги се достапни за некомерцијална употреба и слободно споделување.