написи : мај 2007 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Секој викенд… желба имам

… ама никако да ми се оствари. Он.нет никако да се среди…

Се подготвува Starcraft 2

Велат направиле подобар енџин, за спектакурана графика и масивни армии… нудат вчудоневидувачка single player кампања… ќе ја вратат магијата на оригиналната игра… Официјалниот веб сајт е функционален, полн е со скриншотови и со два официјални промотивни видео материјали. Апдејт: Еве ги видеата што Blizzard сè уште не ги хостираат на официјалниот веб сајт. А еве […]

Personas

Personas е нов Firefox проект, што делува мошне амбициозно. Постои на ниво на веб сервис, а со Firefox се интегрира преку истоимената минијатурна екстензија, со што на корисникот му е овозможено да го менува ликот на Firefox во реално време. По дефиниција Persona е малечка престилка (skin) за Firefox, што се аплицира без притоа да […]

Blender 2.44

Верзијата 2.44 ми станува некако особено омилена, веројатно заради поимот „Surface Scattering“. Убавини му се случуваат на Blender во секоја нова верзија. Дел од нив овде. Blender одамна веќе не е алтернатива, на што сум особено радосен. Честито 2.44!

„Firefox“ моливчиња

Зад сликата стои how-to. Многу интересно :)