написи : ноември 2007 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Сподели Кино 2.06 / 28.11.2007 – среда / 18 часот / Точка

Овој пат уредник на вечерта е Дарко156. Еве ја најавата од Дарко: Обожавам негативци. Едноставно држат противтежа эа конструктивна дискусија. Еден таков контраш, ако не и најпопуларниот во контекст на web 2.0 е Andrew Keen, автор на блогот The Great Seduction и автор на книгата The Cult Of The Amateur. Со добар дел од неговите […]

Ваучери

Веќе навистина ми досади да го правам муабетов ама имаше денес неколку ситници, па да поделам. Риверсофт дефинитивно не продава компјутери со ваучери легално… или барем не оние конфигурации за кои се доплаќа. А во моментов такви се сите, бидејќи нели нема конфигурација со монитор, за помалку од или еднакво на 12.300 денари. Што се […]

Ubuntu Home Server

Ubuntu Home Server (UHS) ќе биде посебно издание, специјализирано за администрирање на домашна мрежа. Се работи за мошне млад проект, кој сè уште не е официјализиран, но убаво би било да порасне, па да може да му пркоси на Windows Home Server. За повеќе инфо – скромното вики.

Firefox 3 на повидок

За околу една недела би требало да се појави првата бета од Firefox 3, за која денеска особено многу се крена прашина на Digg. Некој се истрчал пред време, нели како што се случуваше и за Двојката, што според мене не е лоша работа. Мошне љубопитен, стигнав до неофицијалниот билд и морам да кажам дека […]

Running with Scissors

Го пуштивме онака без врска и испадна супер филмче. Ако имате време, погледнете го Running with Scissors. Режија: Рајан Марфи Улоги: Анет Бенинг, Алек Болдвин, Гвинет Партлоу, Иван Рејчел Вуд, Брајан Кокс… Година на издавање: 2006 The story of how a boy was abandoned by his mother and how he, later, abandoned her. The year […]