написи : декември 2007 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Internet Explorer 8 (ќе) бил Acid2 позитивен

Што е Acid2? Уааааууу… Се прашувам да не играло некое copy/paste со сликава што ја имаат објавено на блогов. Што па не го покажале и „About“ прозорецот од IE8 Beta, ако имаат некаква постоечка бета?! Ќе цитирам еден коментар од Neowin: whats more surprising?that they didn’t fully support basic web standards before, or that it […]

Како да претворите daa датотека во iso бесплатно? Во ГНУ/Линукс!

Баш периодов нешто преземав преку торенти и кај најголем дел од архивираните датотеки, го сретнав типот ‘daa’. ‘Daa’ е всушност ист датотечен формат како и ‘iso’, само што е од целосно затворен тип и никој не може да го имплементира во своите апликации затоа што неговите креатори решиле дека не го даваат. Ова лаички кажано […]

Unreal Tournament 3 е ИГРИШТЕ!

Сè некако си мислев дека играва ќе разочара, ама грешка сум бил. Игрива е до бесконечност, убава е за гледање, беспрекорно е стабилна и што е најинтересно во иднина ќе има клиент и за ГНУ/Линукс. Едвај чекам да видам какво искуство ќе биде тоа. Извадив некое сликче колку да не биде штуро. Сликите се извадени […]

OLPC во Точка – 12.12.2007

На 12ти декември, среда, со почеток од 20:00 часот во Точка (позади соборен храм) ќе се одржи кратка презентација на лаптопот XO, познат како лаптопот за секое дете. Настанот е организиран од страна на Слободен софтвер Македонија во склоп на проектот „Сподели знаење“. Еве го и распоредот за презентацијата: Почеток на настанот. Вовед и објаснување […]

Збогум Он.нет

После речиси 3 месеци натегања си ги исчистив гревовите! :) Го раскинав договорот за WADSL без било какви дополнителни надоместоци, а на мое искрено изненадување ми беше простен долгот за 3462,16MB… Уаааууу… На Он.нет искрено му посакувам да стане подобар па во иднина да успее да ме врати како корисник. Дотогаш, останувам ЗАДОВОЛЕН корисник на […]