написи : март 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Magento 1.0

Објавена е првата верзија од Magento – ново професионално open source решение за електронска трговија. Magento е во развој од поодамна и помина низ многу фази, сепак финалниот производ е супер-применлив. Повеќе информации и демонстрација на официјалниот веб-сајт. Македонија е веќе заведена на листата за локализации, а моменталниот статус на преведеност е 0% (4072 стрингови). […]

Оглас

Продавам конфигурација: Матична плоча: Abit AN8 Fatal1ty Series Процесор: AMD Athlon 3200+ (Whinchester 939) RAM: Kingmax 2048MB PC-3200, DDR-400 SD-RAM (200MHz) Хард диск: Seagate Barracuda 7200.7 SATA 80GB (PDF) Графичка карта: EVGA GeForce 7600 GS 256MB Звучна карта: Creative SoundBlaster Live! 24-bit Оптички уред: NEC CD-RW/DVD-RW 16x Напојување: Cooler Master RS-430-PMSR/RS-430-PMSP 430W Покрај LAN картата […]

Диши

Три многу различни песни, со исти имиња. Или тоа би му дошло како дишење на три различни начини. :-) Depeche Mode – Breathe (Exciter, 2001) во живо I heard a rumour They travel far You know what its like The way people are They talk and they talk Though they dont understand Theyll whisper and […]

Big Buck Bunny

Вчера беше објавен првиот трејлер за новиот отворен анимиран филм на фондацијата Blender, наречен „Big Buck Bunny“. За видео со повисок квалитет појдете овде. Инаку анимираниот филм, треба да биде објавен во април годинава. За оние што не знаат „Big Buck Bunny“ е краткометражен анимиран филм во целост изработен со помош на софтвер со отворен […]

Kitsuné

Kitsuné Maison, Vol. 3 Далеку од ново, но навистина компактно и модерно. Еден од ретките постари албуми (година 2006), што ги слушам во последно време. И конечно мојот личен фаворит – 14. The Whitest Boy Alive – Done With You (ужасно ме потсетува на некои песни на Pink Floyd) Еве и еден видео запис од […]

Crysis

Не можам да останам рамнодушен на еуфоријата Crysis, иако е веќе ужасно доцна повторно да се крева прашина за нешто од кое сите се загушиле. Во продолжение нема да зборувам како за софтвер со отворен или со затворен код, за неговата цена, за неговата комерцијалност итн… Сакам на Crysis да гледам како на нова реалност […]

Паблишер во Време

Денес Паблишер беше „Веб-сајт на денот“ во дневниот весник Време. Интересно е кога некој го наоѓа за вредно тоа што го правите… Голема благодарност за оваа промоција.