написи : март 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Portishead – Third

Чујте у почујте!!! Третиот студиски албум на Portishead (Third) се појавува на 28 април 2008. Ако некогаш се прашував дали воопшто можат да бидат помрачни, денес сум сигурен дека можат. На прво слушање звучи ветувачки. Слушнете го и вие. (тизинг копија со прифатлив квалитет) Неофицијално, од вчера (07.03.2008) албумот може да се најде по најпознатите […]

Andy Huang – Doll Face

A machine with a doll face mimics images on television screen in search of a satisfactory visage. Doll Face presents a visual account of desires misplaced and identities fractured by our technological extension into the future. Официјален веб-сајт Оригинална Youtube врска Quicktime видео со многу подобар квалитет RealMedia стрим Andy Huang – интервју

Why Isn’t IE8 Passing Acid2?

Колку само знаев дека ќе се случи ова. …и еден коментар: But if it’s failing — for whatever reason, cross-domain or not — you should fallback. Hence the current behaviour is still a bug. :-) (BTW why would it be a cross-domain problem? This should be exactly the same as an iframe, which can cross […]

За Firefox…

Листа на опции за кои можеби не сте биле свесни дека постојат во Mozilla Firefox: Брзи преземања Додавајќи ја иконата за преземања во горниот лев дел на прозорецот ви овозможува инстантно преземање на датотеки. Со влечење на било која врска врз неа, веднаш започнувате со преземање на надворешната датотека. Врска во ново јазиче без користење […]