написи : април 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Ubuntu 2.0

Уште една прилично едноставна и чиста позадина за работна околина на тема Ubuntu. Убаво стои. Па пробајте ја… :) Во меѓувреме се случи и подобрeната Hardy Heron Aurora, а посебно ми е драго што е сè погледана и попреземана. Трудот не бил залуден. :)

Hardy Heron for the masses

Ова е мојот придонес за најновото издание на Ubuntu – Hardy Heron. Инспирација: MacOS Aurora. Претпоставувам дека ќе има и втора верзија од оваа позадина. Честитки за изданието и само напред. :)

Очај

Едноставно неверојатно… :D По сè изгледа дека сите пари на светот се малку за да се поправи имиџот на Microsoft Windows Vista. Се прашувам кој е врвниот тим што вака умешно работи во корист на конкуренцијата и на ГНУ/Линукс? Станува збор за интерно видео на компанијата, што „случајно“ го објавил некој вработен. Извор Врска до […]

FL Studio 8 воведе Ogg

Интересен податок. Со осмата верзија на популарниот аудио секвенцер (и многу повеќе од тоа) FL Studio, доаѓа можноста за директно извезување на сработените песни во отворениот Ogg аудио формат. Ова не е којзнае колку голем чекор, но сепак е за поздравување, иако лично сметам дека ќе имаше многу поголема смисла Image-Line да си го фатеа […]

Homer Simpson Untooned

>> поголема верзија Оригинален запис Анимација Супер Марио на истиот начин

Надградби за Pidgin и Inkscape

Денес, покрај останатите убави работи што ги слушнав имав прилика да дознаам дека има нови верзии од Inkscape и Pidgin. Во Inkscape 0.46 има еден тон новини, додека Pidgin 2.4.1 е вообичаено bugfix издание со неколку не толку забележливи промени. Еве што му се случи на Inkscape: Paintbucket tool Tweak tool 3D Box tool Live […]