написи : мај 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Да се знае!

Сосем случајно, на мојот омилен веб-сајт за тепање време. АТ Компјутери – Кичево нè проби! Патем, јас не сум тој Гоце… :D Врска до оригиналната страница

Ubuntu Title на кирилица

Конечно ја завршив кириличната верзија од оригиналниот Ubuntu фонт (typeface). Преземањето е можно овде или со клик на сликата. Ubuntu-Title е објавен под LGPL, па истото важи и за кириличната верзија од фонтот. Патем, денес видов дека дополнително се објавени различни верзии од оригиналниот фонт на официјалната страница, па понатаму може да се очекуваат и […]

Top of my pops

Сè ми се собра: Portishead – Nylon Smile The Rolling Stones – Paint It Black Edith Piaf – Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves) Джаз оркестр Эдди Рознера – Очи черные Dmitri Dmitriyevich Shostakovich – Waltz 2 (from Jazz Suite) The Coasters – Down In Mexico Pink Floyd – Interstellar Overdrive Beirut – Nantes Belle and […]

Темнината е хакер

Ubuntu 2.0 на македонски

Еве ја и локализираната верзија од мојата претходна позадина за Ubuntu. Се надевам дека ќе биде од корист. Во моментов работам на кирилична верзија од официјалниот фонт на Ubuntu, па за некој ден и тоа ќе следува…