написи : јули 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Летна треска

Периодов некако ми се изнасобраа филмови што не можам да дочекам да ги гледам, па паѓам во сè поголемо искушение да почнам да преземам кино снимки. Сепак, откако ја видов наводно најдобрата кино снимка од новиот Бетмен, решив да си почекам на официјалните DVD изданија. За себе, а и за сите што ги интересира, направив […]

Новиот Last.fm е онлајн

Додека да бидат решени моменталните проблеми со серверите, да ја искористам приликата да известам дека новиот Last.fm е активен. Заради проблемите со серверите, сајтот се отвора со намалена динамика… Се очекува проблемите наскоро да бидат надминати.

Фолтин @ МНТ Летна сцена 10.07.2008

Одличен настап! Одлична забава! Фолтин се сè подобри во тоа што го прават. Еве ја и мојата скромна галерија…

Blues & Soul Festival (Скопско Лето ’08)

Со оглед на тоа што претходно немам посетувано вакви настани, не можам да ја направам разликата помеѓу годинешното и изданијата на Blues & Soul Festival од изминатите години, но затоа пак можам да ги разликувам двете одделни вечери во кои се одржаа планираните настапи од Blues & Soul Festival 2008. Втората вечер беше во целина […]

Новиот Last.fm

Last.fm се менува. Во фаза на тестирање е нова бета верзија од сервисот со прилично драстични новини во секој поглед. Еве две слики од екран, како поткрепа на муабетов. Првата ја претставува основната (почетната) страница (Last.fm: Home), додека втората е приказ на страницата за кориснички профил на Last.fm (Last.fm: корисничко_име). Интересно е да се види […]