написи : август 2008 год.

Приказ на написи по хронолошки редослед.


Pidgin 2.5 FTW

Денес е објавена нова верзија од Pidgin. Pidgin 2.5 е едно од најзначајните изданија досега. Доаѓа со долга листа на подобрувања и неколку долго очекувани карактеристики. Со Pidgin 2.5 добивме: поддршка за офлајн пораки во MSN менаџер за смешковци (а со тоа и можност за додавање и употребување смешковци по избор) автоматско намалување на огромни […]

Прилогот „сè“

Гледам дека на планетава упорно се греши при пишувањето на „сè уште“, па да потсетам… Не е „сеуште“ туку правилно е „сè уште“! Тоа е една од правилните употреби на правописниот знак „надреден знак“. Надреден знак ( ` ) се става над самогласката е во кратката заменска форма нè (тој нè виде нас) и во […]

Постира, Брач – Хрватска 2008

Штотуку се вратив од годишниот одмор, па еве неколку нафрлени мисли и една важна забелешка… View Larger Map Брач е супер туристичка дестинација, а Постира е совршено место за одмор. Цените се пристојни, храната позната и вкусна… Хрватскиот туризам е светлосни години пред македонскиот. Доколку некогаш имате потреба од автобуски превоз до Сплит, не купувајте […]